Prova på Taichi och njut även av en kinesisk teceremoni!

Taiji quan (ofta förkortat till Taiji, Taichi eller Taichi formen i Väst), Taiji är baserat på naturens inneboende förmåga till balans. Ömsesidig transformation och växelverkan mellan Yin och Yang är det sanna uttrycket av naturen där allt föds och dör. Med inspiration från denna naturlag kombinerade människor den traditionell kinesisk medicinens meridianteori med attack- och försvarsövningar från kinesisk kampsport och skapade taiji quan och parövningen pushing hands.

Taichi är mest känt för sina långsamma och graciösa rörelser som utförs mjukt och flytande men ändå kraftfullt, och med en avspänd kropp, ett avspänt sinne och med djup koncentration.

Positiva effekter av Taichi:
Utövandet av Taichi syftar inte bara till att stärka kroppen och att lära sig självförsvar, utan också till att lindra och motverka en mängd kroniska sjukdomar och degenererade hälsotillstånd såsom höga blodfetter, högt blodtryck eller blodsocker, dyspepsi, förstoppning, sömnlöshet, depression, stress, brist på koncentration samt dålig blodcirkulation. Träningen stärker också inre och yttre balans och leder till allmän förbättring av immunförsvaret.

Under kursen har du möjligheten att lära dig kinesisk teceremoni. Kursen vänder sig till deltagare som är över 15 år. Det passar för nybörjare. Varmt välkomna att delta!

Shifu Shaojie Fan

Instruktören är Shifu/Mästare Shaojie Fan som har 15 års erfarenhet av kinesisk kampsportskonst. Han lärde sig kampsportskonst från 9 års ålder i Shaolin Templet och fick inspiration av sin farbror Shi Xingxue som även är hans mästare. Genom åren arbetade och tränande han hårt hos olika mästare och fördjupade sina kunskaper i Kungfu, Taichi, Sanshou, qigong och meditation. Efter många år av hård träning började han som lärjunge undervisa wushu både inom och utanför Kina. Han har deltagit i många tävlingar och uppvisningar runt om i världen och lärt ut idag kungfu, taichi sanshou, qigong och meditation.

2010 kom Fan Shaojie till Sverige och har sedan dess undervisat elever i Göteborg. 2015 grundade Shaojie Fan tillsammans med sin mästare Shi Xingxue föreningen Shaolin Kulturcenter. Hans professionella undervisning med kärleksfull energi är älskad av många elever!

Startdatum: Den 27 november 2022

Dag och tid: Söndag kl: 13:00 – 16:00

Adress:
Lundby Hamngata 20
417 55 Göteborg

Under kursen lär dig:

Anmälan och betalning:

Du betalar kursavgiften till oss i samband med din anmälan. Max antal deltagare är 15 st. Anmäl dig redan nu!

Sista anmälningsdag är den 26 november 2022.

Pris:

500 SEK. I priset ingår träning och kinesisk teceremoni.

Bra att veta
Ta på dig bekväma kläder, inga skor och ta gärna med en vattenflaska.

Här hittar du information om hur du kan komma i kontakt med oss:
Telefon: 031-718 55 50
E-post: info@shaolinkulturcenter.se

Dela gärna denna sida via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email