Kungfu Kids

Kungfu Kids & Kickboxning Kids (少儿功夫&少儿散打)

Vår barnträning bygger på att barnet tidigt ska få utvecklas både mentalt och fysiskt. De får ökad kroppskännedom och lär sig värdet av att fokusera och sträva efter ett mål. Träningen är tydligt strukturerad och barnen lär sig disciplin och att respektera andra. Självklart lär sig barnen försvara sig också. På Shaolin Kulturcenter har vi nu två olika inriktningar av barnträningen; kungfu och kinesisk kickboxning.

Positiva effekter av Kungfu & Kickboxning

Båda typerna av träning är bra för att förbättra kroppskontroll, hållning, koordination, kondition, hjärta, andning, nervsystem, jing, qi, shen och gör barnet lugnare och mer harmoniskt. Barnen blir också starkare, förbättrar sin balans, smidighet, och rörlighet. Uthållighet, självförtroende och förmåga och fokusera är också engenskaper barnen tillgodogör sig.

Träningen passar för barn från 7–12 års ålder.

Kungfu Kids

Denna träningen fokuserar vi på form, akrobatik, tävling och uppvisning. Det passar barn som vill lära sig olika kung fu former (rörelsemöntser) från handformer till vapenformer och även vill lära sig att göra häftiga hoppsparkar och volter. Undervisningen innehåller formträning, gymnastiska övningar och hopp samt grundläggande självförsvar.

Kickboxning Kids

Denna träningen är mer praktiskt inriktad. Med det menar vi att man tränar med en aktiv motståndare. I denna grupp lär sig barnen: slag, sparkar, kast och grepp med hela kroppen. De testar sina färdighet i sparring.  Läs mer om Kinesisk kickboxning.

Obs. Kickboxning för barn under höstterminen är tyvärr inte planerad på grund av lågt intresse. Om ditt barn är intresserad av kickboxning, vänligen skicka ett intressemail till oss: info@shaolinkulturcenter.se

Sommar- & helgkurser 2024

Upptäck vårt spännande utbud av sommar- och helgkurser! Oavsett om du är nybörjare eller mer erfaren, har vi en träningsform som passar just dig. Förvandla din sommar till en tid för personlig utveckling och välbefinnande. För mer information och för att anmäla dig, klicka på knapparna nedan. Upplev en aktiv sommar med oss!

Anmälan till höstterminen 2024

Schema            Priser

Gratis prova-på pass

Våra prova på klasser är bra för dig som vill testa på innan du bestämmer dig för att ta en kurs. Vi arrangerar under vecka 35.

Anmälan till nybörjarkurs

Säkra ditt barns plats – anmäl ditt barn till höstens kurser redan nu. Antalet deltagare är begränsat. Först till kvarn gäller!

Anmälan till fortsättningskurs

Välkomna tillbaka till en ny termin! Om du är osäker på vilken grupp som du ska träna i, så får du höra av dig till Shifu Shaojie.

Dela gärna denna sida via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email