Kungfu Kids

Vi har några platser kvar på följande nybörjarkurser:

Kungfu Kids (7- 12 år) – Torsdag kl. 16:45-18:00 och lördag kl. 11:15-12:30
Kinesisk kickboxning (7- 12 år) – Lördag kl. 14:00-15:15

Anmäl ditt barn redan nu, först till kvarn!

Barnträning

Vår barnträning bygger på att barnet tidigt ska få utvecklas både mentalt och fysiskt. De får ökad kroppskännedom och lär sig värdet av att fokusera och sträva efter ett mål. Träningen är tydligt strukturerad och barnen lär sig disciplin och att respektera andra. Självklart lär sig barnen försvara sig också. 

På Shaolin Kulturcenter har vi nu två olika inriktningar av barnträningen; kungfu och kinesisk kickboxning:

Båda typerna av träning är bra för att förbättra kroppskontroll, hållning, koordination, kondition, hjärta, andning, nervsystem, jing, qi, shen och gör barnet lugnare och mer harmoniskt. Barnen blir också starkare, förbättrar sin balans, smidighet, och rörlighet. Uthållighet, självförtroende och förmåga och fokusera är också engenskaper barnen tillgodogör sig.

Träningen passar för barn från 7–12 års ålder.

Kungfu Kids

Här fokuserar vi på form, akrobatik, tävling och uppvisning. Det passar barn som vill lära sig olika kung fu former (rörelsemöntser) från handformer till vapenformer och även vill lära sig att göra häftiga hoppsparkar och volter. Undervisningen innehåller formträning, gymnastiska övningar och hopp samt grundläggande självförsvar.

Kinesisk kickboxning för barn

Denna träningen är mer praktiskt inriktad. Med det menar vi att man tränar med en aktiv motståndare. I denna grupp lär sig barnen: slag, sparkar, kast och grepp med hela kroppen. De testar sina färdighet i sparring.  Läs mer om Kinesisk kickboxning.

Skriv in sökordet, tryck ENTER