Barnträning

Vår barnträning bygger på att barnet tidigt ska få utvecklas både fysiskt med ökad kroppskännedom och mentalt för att lära sig fokusera och sträva efter ett mål. Träningen är lekfull men tränar också disciplin och lär barnet att respektera andra.

I Shaolin Kulturcenter har vi nu två olika inriktningar av barnträningen; modern och traditionell kungfu:

Modern kung fu fokuserar på tävling, akrobatik och uppvisning. Det passar barn som vill lära sig olika kungfuformer (rörelsemöntser) med och utan traditionella vapen och även vill lära sig att göra häftiga hoppsparkar och volter. Undervisningen innehåller formträning, gymnastiska övningar och hopp samt grundläggande självförsvar.

Traditionell kung fu fokuserar på praktiska former och självförsvar. Det passar barn som vill lära sig slag, sparkar, kast och grepp för att försvara sig med eller utan vapen.

Båda typerna av träning är bra för att förbättra kroppskontroll, hållning, koordination, kondition, hjärta, andning, nervsystem, jing, qi, shen och gör barnet lugnare och mer harmoniskt. Träningen gör också barnet starkare och förbättrar balans, förmåga att fokusera, självförtroende, smidighet, rörlighet och uthållighet.

Träningen passar barn från 7–12 års ålder.

Varmt välkommen att träna hos oss!

 

Skriv in sökordet, tryck ENTER