Kungfu Kids

Anmälan till vårterminen 2024

Anmälan till nybörjarkurs

Säkra din plats – anmäl dig till vårens kurser redan nu. Antalet deltagare är begränsat. Först till kvarn gäller!

Anmälan till fortsättningskurs

Välkomna tillbaka till en ny termin! Om du är osäker på vilken grupp som du ska träna i, så får du höra av dig till Shifu Shaojie.

Kungfu Kids & Kickboxning Kids (少儿功夫&少儿散打)

Vår barnträning bygger på att barnet tidigt ska få utvecklas både mentalt och fysiskt. De får ökad kroppskännedom och lär sig värdet av att fokusera och sträva efter ett mål. Träningen är tydligt strukturerad och barnen lär sig disciplin och att respektera andra. Självklart lär sig barnen försvara sig också. På Shaolin Kulturcenter har vi nu två olika inriktningar av barnträningen; kungfu och kinesisk kickboxning.

Positiva effekter av Kungfu & Kickboxning

Båda typerna av träning är bra för att förbättra kroppskontroll, hållning, koordination, kondition, hjärta, andning, nervsystem, jing, qi, shen och gör barnet lugnare och mer harmoniskt. Barnen blir också starkare, förbättrar sin balans, smidighet, och rörlighet. Uthållighet, självförtroende och förmåga och fokusera är också engenskaper barnen tillgodogör sig.

Träningen passar för barn från 7–12 års ålder.

Kungfu Kids

Denna träningen fokuserar vi på form, akrobatik, tävling och uppvisning. Det passar barn som vill lära sig olika kung fu former (rörelsemöntser) från handformer till vapenformer och även vill lära sig att göra häftiga hoppsparkar och volter. Undervisningen innehåller formträning, gymnastiska övningar och hopp samt grundläggande självförsvar.

Kickboxning Kids

Denna träningen är mer praktiskt inriktad. Med det menar vi att man tränar med en aktiv motståndare. I denna grupp lär sig barnen: slag, sparkar, kast och grepp med hela kroppen. De testar sina färdighet i sparring.  Läs mer om Kinesisk kickboxning.

Dela gärna denna sida via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email