Shaolin qigong

Shaolin Qigong / Chigong ( 少林气功)

Shaolin Qigong har flera tusen års tradition bakom sig. De introducerades för munkarna i templet för att höja deras medvetenhet och för kroppslig och psykiskt hälsa.

I dag praktiseras Shaolin Qigong överallt i världen. Den sägs vara ett av det mest hälsobringande träningskonst som finns att praktisera. Metoden jobbar från insidan utåt genom människans nervsystem, berör kroppens blod- och meridianbanor och ger mer energi till kroppens inre organ. När insidans energi är stark och i balans påverkar den muskler och leder så att den fysiska förmågan höjs optimalt i kroppen, utan att man behöver använda någon större fysisk ansträngning.

En stark YIN energi skyddar människan utifrån externa faktorer som kyla, hetta, torka, från olika psykiska och fysiska hotfulla situationer och den förbättrar din förmåga att fokusera och vara i nuet. 

Qigong förebygger sjukdomar så att tidiga tecken på sjukdomar som t ex olika ansamlingar av blodfetter, kolesterol, fettknölar och bensporre ”smälts” genom träningen och förhindras att utvecklas till mera allvarligare former. 

Under träningspassen fokuserar vi på långsamma och mjuka rörelser med andning och koncentration, vilket hjälper dig att främja din hälsa genom att balansera kropp och själ.

Sommar- & helgkurser 2024

Upptäck vårt spännande utbud av sommar- och helgkurser! Oavsett om du är nybörjare eller mer erfaren, har vi en träningsform som passar just dig. Förvandla din sommar till en tid för personlig utveckling och välbefinnande. För mer information och för att anmäla dig, klicka på knapparna nedan. Upplev en aktiv sommar med oss!

Anmälan till höstterminen 2024

Schema            Priser

Gratis prova-på pass

Våra prova på klasser är bra för dig som vill testa på innan du bestämmer dig för att ta en kurs. Vi arrangerar under vecka 35.

Anmälan till nybörjarkurs

Säkra din plats – anmäl dig till höstens kurser redan nu. Antalet deltagare är begränsat. Först till kvarn gäller!

Anmälan till fortsättningskurs

Välkomna tillbaka till en ny termin! Om du är osäker på vilken grupp som du ska träna i, så får du höra av dig till Shifu Shaojie.

Dela gärna denna sida via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email