Nybörjarkurs i Kungfu

Shaolin Kungfu (少林功夫; Gongfu, Kungfu) benämns här i väst ofta som Kungfu och kommer ursprungligen från Shaolintemplet. Det är en av de äldst kända kinesiska kampsporterna. Shaolin Kungfu har under mer än 1 500 år utvecklats och förfinats av generationer av munkar i Shaolintemplet till ett mycket varierat och stort kampsportssystem.

Kungfu handlar om kroppens rörelser och hur man inom kroppen och sinnet (internt) kan hitta styrka och optimera rörelser för att effektivt påverka omgivningen (externt), men även tvärt om, hur en god fysik och en kropp i balans kan påverka sinnet positivt. Träningen syftar alltså till både fysisk och psykisk hälsa, optimering av intern och extern kraft, detta kallas Kungfu.

Positiva effekter av Kungfu:
Kungfu har mycket hälsofrämjande effekter än som en kampsport för självförsvar. Utan också till att förbättra kroppskontroll, hållning, koordination, kondition, hjärta, andning, nervsystem, jing, qi, shen och gör dig lugnare och mer harmoniskt. Du blir också starkare, förbättrar din balans, smidighet, rörlighet och uthållighet.

Kursen vänder sig till deltagare som är över 15 år. Det passar nybörjare. Varmt välkomna att delta!

Shifu Shaojie Fan

Instruktören är Shifu/Mästare Shaojie Fan som har 15 års erfarenhet av kinesisk kampsportskonst. Han lärde sig kampsportskonst från 9 års ålder i Shaolin Templet och fick inspiration av sin farbror Shi Xingxue som även är hans mästare. Genom åren arbetade och tränande han hårt hos olika mästare och fördjupade sina kunskaper i Kungfu, Taichi, Sanshou, qigong och meditation. Efter många år av hård träning började han som lärjunge undervisa wushu både inom och utanför Kina. Han har deltagit i många tävlingar och uppvisningar runt om i världen och lärt ut idag kungfu, taichi sanshou, qigong och meditation.

2010 kom Fan Shaojie till Sverige och har sedan dess undervisat elever i Göteborg. 2015 grundade Shaojie Fan tillsammans med sin mästare Shi Xingxue föreningen Shaolin Kulturcenter. Hans professionella undervisning med kärleksfull energi är älskad av många elever!

Startdatum: Den 19 april 2023

Dag och tid: Onsdag kl: 20:30 – 21:45

Antal tillfällen: 7

Adress: Lundby Hamngata 20, 417 55 Göteborg

Under kursen lär dig:

Anmälan och betalning:

Du betalar kursavgiften till oss i samband med din anmälan. Max antal deltagare är 15 st. Anmäl dig redan nu!

Pris:

800 SEK. I priset ingår träningsavgift och medlemsavgift.

Bra att veta
Ta på dig bekväma kläder, inga skor och ta gärna med en vattenflaska.

Här hittar du information om hur du kan komma i kontakt med oss:
Telefon: 031-718 55 50
E-post: info@shaolinkulturcenter.se