Yoga & Kungfu

Visste du att yin yoga blev specifikt skapad av en kampsportsmästare som dagligen praktiserade Kung Fu? Så nu teamar vi igen!

Den 12 mars 2023 erbjuder vi yin yoga & kung fu. Ett tillfälle att upptäcka hur funktionella dessa discipliner är när de samverkar. Deras styrka är inte bara det som händer inom oss när vi praktiserar, utan hur de påverkar våra liv.

Fysiska och mentala fördelar:
Vad är yin yoga:

Passiva positioner, sittandes eller nere på rygg. Dessa hålls mellan 3-5 minuter med syftet att komma åt kroppens fascia, bindväv (istället för muskler) för att mjuka upp, öppna upp, stretcha, samtidigt som vi förbereder kroppen för Kung fu praktiken som är lite mer fysiskt engagerande.

Vad är Shaolin Kungfu:

En stil av kinesisk kampsport som är en holistisk träning som jobbar både internt och externt. Filosofi om Yin och Yang i varje rörelse. Använder hela kroppen, från huvudet till fötter, till försvar och attack. Målet är att genom träning förbättra både fysisk och psykisk hälsa och att uppnå ett harmoniskt och balanserat liv.

Shifu Shaojie Fan

Shifu/Mästare Shaojie Fan som har 15 års erfarenhet av kinesisk kampsportskonst. Han lärde sig kampsportskonst från 9 års ålder i Shaolin Templet och fick inspiration av sin farbror Shi Xingxue som även är hans mästare. Genom åren arbetade och tränande han hårt hos olika mästare och fördjupade sina kunskaper i Kungfu, Taichi, Sanshou, qigong och meditation. Efter många år av hård träning började han som lärjunge undervisa wushu både inom och utanför Kina. Han har deltagit i många tävlingar och uppvisningar runt om i världen och lärt ut idag kungfu, taichi sanshou, qigong och meditation.

2010 kom Fan Shaojie till Sverige och har sedan dess undervisat elever i Göteborg. 2015 grundade Shaojie Fan tillsammans med sin mästare Shi Xingxue föreningen Shaolin Kulturcenter. Hans professionella undervisning med kärleksfull energi är älskad av många elever!

Carmen A. Ungur

Carmen började praktisera yoga 2010. Hennes resa tog henne till Bali, där hon utbildade sig till yogalärare 2017. Efter hennes första utbildning ville hon successivt lära sig mer. Den ena utbildningen ledde henne till den andra; SUP yoga, barn & graviditetsyoga, yin yoga, samt filosofiska studier och studier inom meditation. Alla dessa utbildningar och studier var på engelska. Det engelska språket trivdes hon med och lät henne göra det som hon alltid velat; vara internationell.

Carmens bas är här i Göteborg. Här fördelar hon sin tid mellan sina pass på Fitness24Seven och sin egen verksamhet. Hon erbjuder Yoga till företag, yoga för trauma och mental hälsa och gör olika samarbeten. På så vis kan hon dela med sig av yogan till flera målgrupper och visa att yoga faktiskt är för alla.

Datum: 12 mars 2023

Tid och dag: kl: 16:00 – 18:00, söndag

Adress:
Lundby Hamngata 20
417 55 Göteborg

Anmälan och betalning:

Du betalar kursavgiften till oss i samband med din anmälan. Max antal deltagare är 20 st. Anmäl dig redan nu!

Sista anmälningsdag är den 10 mars 2023.

Pris:

350 SEK per deltagare.

Bra att veta:

Ta på dig bekväma kläder, inga skor och ta gärna med en vattenflaska. Här har vi mjuka mattor på golvet, men du får gärna ta med din egen yogamatta om du vill.

Här hittar du information om hur du kan komma i kontakt med oss:

Telefon: 031-718 55 50
E-post: info@shaolinkulturcenter.se

Dela gärna denna sida via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email