Helgkurs i Qigong

Helgkurs i Qigong - Förnya ditt sinne och kropp!

Qigong är en hälsofrämjande träningsform för både fysisk och mental hälsa där du aktiverar energiflödet i kroppen. Med hjälp av andning och koncentration fokuserar vi på långsamma och mjuka rörelser som främjar ditt välmående. Vi strävar efter att balansera kropp och själ för att uppnå harmoni.

Kom och upplev Qigongs magi på vår helgkurs och ge ditt sinne och kropp en nystart! 

Sporten är en fullkontaktsport där teknikerna används mot motståndaren, och till skillnad från traditionell kickboxning är även kast, svepningar, nedtagningar och armbågar tillåtna.

Kursen passar:

Den passar för nybörjare, ungdomar och vuxna.

Kursinnehåll:
Instruktör

Shifu/Mästare Shaojie Fan som har 15 års erfarenhet av kinesisk kampsportskonst. Han lärde sig kampsportskonst från 9 års ålder i Shaolin Templet och fick inspiration av sin farbror Shi Xingxue som även är hans mästare. Genom åren arbetade och tränande han hårt hos olika mästare och fördjupade sina kunskaper i Kungfu, Taichi, Sanshou, qigong och meditation. Efter många år av hård träning började han som lärjunge undervisa wushu både inom och utanför Kina. Han har deltagit i många tävlingar och uppvisningar runt om i världen och lärt ut idag kungfu, taichi sanshou, qigong och meditation.

2010 kom Fan Shaojie till Sverige och har sedan dess undervisat elever i Göteborg. 2015 grundade Shaojie Fan tillsammans med sin mästare Shi Xingxue föreningen Shaolin Kulturcenter. Hans professionella undervisning med kärleksfull energi är älskad av många elever!

Datum: 
Den 6 och 7 juli 2024

Program:
9:30-11:30 – Träning
12:00-13:30 – Lunchpaus
13:30-16:30 – Träning

Adress:
Lundby Hamngata 20
417 55 Göteborg

Anmälan och betalning:

Du betalar kursavgiften till oss i samband med anmälan. Max antal deltagare är 15 st. Anmäl dig redan nu!

Sista anmälningsdag är den 28 juni 2024.

Pris:

1 200 SEK, i priset ingår träning.

Bakgrund om Qigong och positiva effekter:

Shaolin Qigong har många tusen års tradition bakom sig. Den introducerades för munkarna i templet för att höja deras medvetenhet för kroppslig och psykisk hälsa. I dag praktiseras Shaolin Qigong överallt i världen. Det sägs vara en av de mest hälsobringande träningskonster som finns att praktisera. Metoden jobbar från in-sidan utåt genom människans nervsystem, berör kroppens blod- och meridianbanor och ger mer energi till kroppens inre organ. När insidans energi är stark och i balans påverkar den muskler och leder så att den fysiska förmågan höjs optimalt i kroppen, utan att man behöver använda någon större fysisk ansträngning.

Bra att veta:

Ta med bekväma kläder och en vattenflaska. Vi tränar barfota inomhus eller med våra träningsskor. Ta gärna med ett par träningsskor för utomhusbruk, då träningen kan ske utomhus om vädret tillåter.

Här hittar du information om hur du kan komma i kontakt med oss:

Telefon: 076-036 57 77
E-post: info@shaolinkulturcenter.se

Dela gärna denna sida via:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email