Kom och träna traditionell Taichi och Qigong under två dagar på Shaolin kulturcenter!

En holistisk träning av Taichi med långsamma och graciösa rörelser kombinerat med hälsofrämjande mjuka rörelser av Qigong som främjar både fysisk och psykisk hälsa. Under helgkursen har du möjlighet att äta autentisk kinesisk vegetarisk mat. Helgkursen vänder sig till deltagare som är över 18 år, kursen passar både för nybörjare och erfarna. Varmt välkomna att delta!

Shifu Shaojie

Instruktör/mästare

Instruktören är Shifu/Mästare Shaojie Fan som har 15 års erfarenhet av kinesisk kampsportskonst. Från 9 års ålder tränade han kampsport i Shaolin Templet och fick inspiration från sin farbror Shi Xingxue som även var hans mästare. Genom åren arbetade och tränade han hårt hos olika mästare och fördjupade sina kunskaper i Kungfu, Taichi, Sanshou, qigong och meditation. Hans professionella undervisning med kärleksfull energi är älskad av många elever!

Startdatum: Den 8 juli 2023 KL: 08:00

Slutdatum: Den 9 juli 2023 KL: 19:00

Adress:
Lundby Hamngata 20
417 55 Göteborg

Under lägret lär dig:

Program:

8 juli, lördag:
Registrera dig på plats vid kl 08:30
9:30-11:30 – Taichi
12:00-14:00 – Lunchpaus
14:00-17:00 – Taichi
17:30-18:30 – Middag
19:30-20:30 – Qigong

9 juli, söndag:
7:00-8:00 – Qigong
8:15-9:15 – Frukost
9:30-11:30 – Taichi
12:00-14:00 – Lunchpaus
14:00-17:00 – Taichi
17:30-18:30 – Middag
19:00 – Avslutning

Anmälan och betalning:

Du betalar kursavgiften till oss i samband med din anmälan. Anmäl dig redan nu!

Sista anmälningsdag är den 4 juli 2023.

Pris:

1940 SEK. I priset ingår all träning, kinesisk vegetarisk mat och övernattning på Shaolin Kulturcenter om du så önskar (ta med egen madrass och sängkläder).  Det finns även möjlighet att övernatta mellan fredag och lördag vid behov. Vänligen ange vilka nätter som är aktuella i anmälningsformuläret. 

Bakgrund om Taichi och positiva effekter:

Taiji quan (ofta förkortat till Taiji, Taichi eller Taichi formen i Väst) är baserat på naturens inneboende förmåga till balans. Ömsesidig transformation och växelverkan mellan Yin och Yang är det sanna uttrycket av naturen där allt föds och dör. Med inspiration från denna naturlag kombinerade människor den traditionella kinesisk medicinens meridianteori med attack- och försvarsövningar från kinesisk kampsport och skapade taiji quan och parövningen pushing hands.

Taichi är mest känt för sina långsamma och graciösa rörelser som utförs mjukt och flytande men ändå kraftfullt, och med en avspänd kropp, ett avspänt sinne och med djup koncentration. 

TAICHI FOTO

Bakgrund om Qigong och positiva effekter:

Shaolin Qigong har många tusen års tradition bakom sig. Den introducerades för munkarna i templet för att höja deras medvetenhet för kroppslig och psykisk hälsa. Idag praktiseras Shaolin Qigong överallt i världen. Det sägs vara en av de mest hälsobringande träningskonster som finns att praktisera. Metoden jobbar från insidan utåt genom människans nervsystem, berör kroppens blod- och meridianbanor och ger mer energi till kroppens inre organ. När insidans energi är stark och i balans påverkar den muskler och leder så att den fysiska förmågan höjs optimalt i kroppen, utan att man behöver använda någon större fysisk ansträngning.

Qigong är en träningsform för fysisk och mental hälsa där du tränar och samtidigt sätter igång energiflödet i kroppen. Med hjälp av andning och koncentration fokuserar vi på långsamma och mjuka rörelser som främjar din hälsa. Vi strävar efter att din kropp och själ ska bli balanserad och uppnå harmoni.

Dela gärna denna sida via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email