Shi Xingxue, official Shaolin temple representative in Sweden

Shi Xingxue föddes i en liten by i provincen Henan (河南), samma provins som Shaolintemplet ligger i och hette som barn Fan Jinxue. Hans familj var fattig och när han var nio år skickade hans far honom till Shaolintemplet för att han skulle få bättre möjligheter i livet och slippa växa upp i den fattiga familjen som inte kunde ge honom den framtid de önskade. Under sin tid i templet tränade han för flera mästare och de två som lärde honom mest och inspirerade honom till att bli munk var Shi Suyun och Shi Deding. Själv säger Shi Xingxue att bli munk var något han inte funderade på men heller inte något svårt val utan självklart eftersom han trodde fullt ut på den läran han levt med under åren. Livet som munk är att hjälpa allt levande från lidande, ett högre mål som han ville viga sitt liv till och vid 16 års ålder blev han munk och bytte namn från sitt barndomsnamn till Shi Xingxue. Han tillsammans med övriga lärjungar som blev munkar och mästare av den 32:a generationen antog munknamnet Xing, vilket betyder att resa. Hans namn betyder ”den resande lärande munken” och han kände sedan tidigt att hans kall vara att resa och både lära sig om omvärlden och samtidigt lära ut hans egna kunskaper från Shaolintemplet.

Under sin träning har han lärt sig många delar inom Shaolinträning och han lär ut Gong fu, San da, Tai ji quan och Qi gong. Hans expertis ligger i San da där han varit framstående i tävlingar samt Qi gong, dessa två discipliner är också de han har mästarnivå inom.

1988 blev Shi Xingxue instruktör på en träningsanläggning för utländska studenter som vill träna på Shaolintemplet. Denna anläggning var nyöppnad med pengar från Kinesiska regeringen och kallades Wushu Guan. Som instruktör på Wushu Guan blev han involverad i olika kulturutbytesprojekt och reste runt till över 30 olika länder för att hålla i träning och delta i uppvisningar. Under tiden på Wushu Guan mötte han och hade träningsutbyte med flera kända personer så som Jean-Claude van Damme, Edwin ”Buzz” Aldrin och Jean Frenette. 1997 kom Shi Xingxue till Sverige och har sen dess undervisat i Shaolins träningskonst i Göteborg. 

2015 avsade sig Shi Xingxue munklivet men brinner fortfarande för att lära ut kultur och träning från Shaolin och fortsätter att verka som Shaolintemplets utsände representant i Sverige och undervisare nu på Shaolin kulturcenter.

 E-post :    shixingxue@shaolinkulturcenter.se

Fan Shaojie, Shaolin Culture Center head instructor

Fan Shaojie föddes i den kinesiska provinsen Henan och flyttade till Shaolintemplet och började träna Wushu när han var nio år. Efter många år av hård träning började han som lärjunge undervisa Wushu både inom och utanför Kina.

Gong fu är det som ligger Fan Shaojie närmast om hjärtat men han bemästrar och har även tränat mycket Tai ji och San da. Fan Shaojie har deltagit i flertalet tävlingar och uppvisningar runt om i värden och lär ut Gong fu, San da och Tai ji.

2010 kom Fan Shaojie till Sverige och har sen dess undervisas elever i Göteborg. 2015 blev han huvudtränare för Shaolin kulturcenter.

 E-post :   shaojie@shaolinkulturcenter.se