Qigong

Qigong för nybörjare och fortsättare HT 2020

Höstterminen 2020 startar den 10 augusti till den 13 december.
Här hittar du schema         Här hittar du priser

Boka prova på pass

Våra prova på klasser är bra för dig som vill testa på innan du bestämmer dig för att ta en kurs. Vi håller under vecka 33.

Anmälan för nybörjare

Säkra din plats - anmäl dig till höstens kurser redan nu. Antalet deltagare är begränsat. Först till kvarn gäller!

Kurser för fortsättare

Välkomna tillbaka till en ny termin! Vi har ändrat en del i grupperna till denna termin. Se mer information här!

Qigong ( 气功, Chigong )

Shaolin Qigong och Hård Qigong har flera tusen års tradition bakom sig. De introducerades för munkarna på templet för att höja deras medvetenhet och för kroppslig och psykiskt hälsa.

I dag praktiseras både Shaolin Qigong och och Hård Qigong överallt i världen. Den sägs vara ett av det mest hälsobringande träningskonst som finns att praktisera. Metoden jobbar från insidan utåt genom människans nervsystem, berör kroppens blod- och meridianbanor och ger mer energi till kroppens inre organ. När insidans energi är stark och i balans påverkar den muskler och leder så att den fysiska förmågan höjs optimalt i kroppen utan att man behöver använda någon större fysisk ansträngning.

En stark YIN energi skyddar människan utifrån externa faktorer som kyla, hetta, torka, från olika psykiska och fysiska hotfulla situationer och den förbättrar din förmåga att fokusera och vara i nuet. 

Qigong förbygger sjukdomar så att tidiga tecken på sjukdomar som t ex olika ansamlingar av blodfetter, kolesterol, fettknölar och bensporre ”smälts” genom träningen och förhindras att utvecklas till mera allvarligare former. 

Shaolin Qigong

Under träningspassen fokuserar vi på långsamma och mjuka rörelser med andning och koncentration, vilket hjälper dig att främja din hälsa genom att balansera kropp och själ.

Hård Qigong

Under träningspassen härdas kroppen långsamt steg för steg för att höja kroppens uthållighet, styrka och energi – så kallad hård Qigong. 

Skriv in sökordet, tryck ENTER