Kom och träna traditionell Taichi och Qigong i en vecka på Shaolin kulturcenter!

En holistisk träning av Taichi med långsamma och graciösa rörelser kombinerat med hälsofrämjande mjuka rörelser av Qigong som främjar både fysisk och psykisk hälsa. Under lägret har du möjligheten att äta autentisk kinesisk vegetarisk mat och lära dig kinesisk teceremoni. Lägret vänder sig till deltagare som är över 18 år. Det passar både nybörjare och erfarna. Varmt välkomna att delta!

Shifu Shaojie

Instruktören är Shifu/Mästare Shaojie Fan som har 15 års erfarenhet av kinesisk kampsportskonst. Han lärde sig kampsportskonst från 9 års ålder i Shaolin Templet och fick inspiration av sin farbror Shi Xingxue som även är hans mästare. Genom åren arbetade och tränande han hårt hos olika mästare och fördjupade sina kunskaper i Kungfu, Taichi, Sanshou, qigong och meditation. Efter många år av hård träning började han som lärjunge undervisa wushu både inom och utanför Kina. Han har deltagit i många tävlingar och uppvisningar runt om i världen och lärt ut idag kungfu, taichi sanshou, qigong och meditation.
2010 kom Fan Shaojie till Sverige och har sedan dess undervisat elever i Göteborg. 2015 blev han huvudinstruktör för Shaolin Kulturcenter. Hans profesionella undervisning med kärleksfull energi är älskad av många elever!

Startdatum: Den 9 juli 2022 KL: 16:00

Slutdatum: Den 15 juli 2022 KL: 13:00

Adress:
Lundby Hamngata 20
417 55 Göteborg

Under lägret lär dig:

Program:

9 juli, lördag:
Registrera dig på plats vid kl 16:00
17:30-18:30 – Middag
19:00-20:00 – Qigong
20:15-21:15 – Teceremoni 

10 juli, söndag – 14 juli, torsdag:
7:00-8:00 – Qigong
8:15-9:15 – Frukost
9:30-11:30 – Taichi
12:00-14:00 – Lunchpaus
14:00-17:00 – Taichi
17:30-18:30 – Middag
19:00-20:00 – Qigong
20:15-21:15 – Teceremoni/Titta på film

15 juli, fredag:
7:00-8:00 – Qigong
8:15-9:15 – Frukost
9:30-11:30 – Träning och diplomutdelning
12:00 – Lunch
13:00 – Avslutning 

Anmälan och betalning:

Du betalar kursavgiften till oss i samband med din anmälan. Anmäl dig redan nu!

Sista anmälningsdag är den 24 juni 2022.

Pris:

5700 SEK. I priset ingår all träning, kinesisk vegetarisk mat, teceremoni och övernattning på Shaolin Kulturcenter (ta med egen madrass och sängkläder).

Bakgrund om Taichi och positiva effekter:

Taiji quan (ofta förkortat till Taiji, Taichi eller Taichi formen i Väst) är baserat på naturens inneboende förmåga till balans. Ömsesidig transformation och växelverkan mellan Yin och Yang är det sanna uttrycket av naturen där allt föds och dör. Med inspiration från denna naturlag kombinerade människor den traditionella kinesisk medicinens meridianteori med attack- och försvarsövningar från kinesisk kampsport och skapade taiji quan och parövningen pushing hands.

Taichi är mest känt för sina långsamma och graciösa rörelser som utförs mjukt och flytande men ändå kraftfullt, och med en avspänd kropp, ett avspänt sinne och med djup koncentration. 

TAICHI FOTO

Utövandet av Taichi syftar inte bara till att stärka kroppen och att lära sig självförsvar, utan också till att lindra och motverka en mängd kroniska sjukdomar och degenererade hälsotillstånd som tex höga blodfetter, högt blodtryck eller blodsocker, dyspepsi, förstoppning, sömnlöshet, depression, stress, brist på koncentration samt dålig blodcirkulation. Träningen stärker också ens inre och yttre balans och leder till allmän förbättring av immunförsvaret.

Bakgrund om Qigong och positiva effekter:

Shaolin Qigong har många tusen års tradition bakom sig. Den introducerades för munkarna i templet för att höja deras medvetenhet för kroppslig och psykisk hälsa. Idag praktiseras Shaolin Qigong överallt i världen. Det sägs vara en av de mest hälsobringande träningskonster som finns att praktisera. Metoden jobbar från insidan utåt genom människans nervsystem, berör kroppens blod- och meridianbanor och ger mer energi till kroppens inre organ. När insidans energi är stark och i balans påverkar den muskler och leder så att den fysiska förmågan höjs optimalt i kroppen, utan att man behöver använda någon större fysisk ansträngning.

Qigong är en träningsform för fysisk och mental hälsa där du tränar och samtidigt sätter igång energiflödet i kroppen. Med hjälp av andning och koncentration fokuserar vi på långsamma och mjuka rörelser som främjar din hälsa. Vi strävar efter att din kropp och själ ska bli balanserad och uppnå harmoni.

Dela gärna denna sida via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email