Minnesdag för Shi Xingxue 15/maj 2022

Det är snart ett år sedan vår mästare Shi Xingxue som gick bort den 15 maj 2021. Vilken stor sorg och saknad det var, och det känns fortfarande overkligt att han inte är bland oss längre. Minnet av honom skall vi vårda, och kommer att hedra honom genom en sammankomst den 15 maj 2022 både på Shaolin Kulturcenteret och Kviberg kyrkogård.

Shi Xingxue föddes 1970 och är uppvuxen i Kina, fostrad i Shaolin templet. Han är den 32:a generationen i Shaolin templet och fick munknamnet Xing, vilket betyder att resa. Han kände redan tidigt att hans kall var att resa, och lära sig om hur omvärlden fungerar, och samtidigt lära ut, och dela med sig av sina egna kunskaper från Shaolin templet på sina resor. Han reste till över 30 olika länder för att sprida Shaolinkulturen genom att hålla träningar och delta i uppvisningar. 1997 kom Shi Xingxue till Sverige och har fram till sin bortgång, undervisat Shaolins kampkonst, meditation och erbjöd patienter akupunkturbehandlingar och spred sin livsfilosofi i Göteborg.

Shi Xingxue grundade Shaolin Kulturcenter 2015. Hans vision var att bygga upp en stor Shaolin familj där vi alla hjälps åt, tar hänsyn och ger respekt till varandra och vår egen hälsa. Vi vill bevara och fortsätta att dela vår mästares filosofi. Detta kommer att uppmärksammas genom minnesdagen den 15 maj i år, och under kommande år.

Plats:
Shaolin kulturcenter
Lundby Hamngata 20,417 55 Göteborg

Datum och tid:
Den 15 maj 2022, KL 10:30

Program:
10:30 – Tal
10:35 – Minnesbilder och videospelning
11:00 – Fika
11:30 – Åka till Kvibergs kyrkogården och att lämna blomma och ljus

Anmälan:
Anmälan till oss via e-post: info@shaolinkulturcenter.se
Vänligen uppge namn och med antal personer!
Sista anmälningsdag är den 13 maj.

Similar Posts