Den 14 juni arrangerar vi 1-årsjubileum på Shaolin Kulturcenter och Hälsovägen. Då välkomnar vi alla att ta del av vår uppvisning av kinesisk lejondans, tävlingar i tålamod, styrka och balans med priser och mycket mer. Våra patienter kommer också berätta om sina skalpakupunkturbehandlingar och vi gör en tillbakablick på året som gått. Samtidigt kommer vi berätta vad som är på gång det kommande året med bland annat ångbehandlingar för ansikte och fötter, skönhets- och örtbehandlingar. Det kommer även att finnas en enklare måltid att köpa och fina kinesiska teer. Hjärtligt välkomna till Shaolin Kulturcenter och Hälsovägen!

 

Hälsovägen drivs av f.d. Shaolinmunken och Kung-Fu-mästaren Shi Xingxue som efter en allvarlig knäskada och nära döden-upplevelse förändrade sin livssyn. – Vikten av att göra saker nu och god hälsa blev viktigare för mig. Och jag vill hjälpa andra människor att må bra genom våra behandlingar, säger Shi Xingxue.

 

Skalpakupunktur (SA) är en modern typ av akupunktur från 1970-talet som är baserad på neuroanatomi, neurofysiologi och traditionell kinesisk medicin och som stimulerar kroppens nervsystem. Skalpakupunktur används framförallt vid problem kopplade till hjärnans nervbanor såsom neuroendokrina problem, stroke, Parkinsons, yrsel, motorikproblem, autoimmuna inflammationer, hypertyreos och fertilitetsproblem. Neuroanatomi och neurofysiologi kombineras med yin- och yangsystemet samt kinesisk medicin. Ett exempel är vid Parkinsons sjukdom då dopaminmängderna i hjärnan minskar och rörelseförmågan hämmas. Genom skalpakupunktur stimulerar vi hjärnsignalernas funktion för att producera dopamin och därmed ökar patienternas rörelseförmåga. Vid stroke kan det drabbade området av hjärnan inte fungera normalt, vilket exempelvis kan resultera i en oförmåga att röra en eller flera lemmar på en sida av kroppen. Med behandling av skalpakupunktur stimuleras patientens nervsystem och därmed förbättrar rörelsefunktionen. I kombination med Dao Yin (hur man tänker, rör sig och andas) ger dessa skalpakupunktur väldigt goda resultat.

PROGRAM:

18.00 – Dörrarna öppnas. Uppvisning i Lejondans.
18.10 – Vi presenterar föreningen och vår verksamhet under gångna året, utmaningar vi har haft och hur vi har löst dem. Filmvisning.
19.00 – Måltid. Stekta nudlar med grönsaker, frukt och te (ingår)
20.00 – Balans, tålamod, styrka och smidighetstävlingar.
21.00 – Frågesport.
21.30 – Är aktiviteterna slut men ni får gärna stanna till 22.00.

Anmälan och betalning görs senast 11 juni. Du skickar in anmälan via e-post: info@shaolinkulturcenter.se. Ange deltagares namn och telefonnummer.

Begränsat med platser anmälan obligatorisk och kostar 50kr.

Inbetalning sker till Healthhouse Norden AB Plusgironr: 763523-8 alternativt betalning på plats.

 

Similar Posts