sanshou jpg H

Träna Kungfu för nybörjare i sommar

 Måndagar och onsdagar kl:18:00-19:30

Sista anmälningsdagen är den 19 juni
Obs! Anmälan är bindande

Max antal platser: 15 deltagare

Träningen ger dig bättre kondition, gör dig starkare, smidigare, snabbare och du får bättre kroppskontroll och självförtroende.

Träningen är planerad att ske utomhus men i händelse av regn flyttas träningen inomhus. 
Instruktör är Shifu/Mästare Shaojie Fan från Shaolintemplet.

Lediga dagar: Den 20 juli och 22 juli

Denna kurs lär dig:

Stretchövningar
Grundslag
Grundsparkar
Blocktekniker
Kombinationstekniker av slag och sparkar

Att ta med:

Ta med bekväma kläder, träningsskor och vattenflaska.
Ta med egna boxningshandskar. Om du inte har egna handskar kan du köpa på plats. Kostnaden är 480 kr.

Pris:

13-20 år 840 kr +200 kr medlemsavgift, 21 år och uppåt 960 kr +200 kr medlemsavgift. 
Avgiften ska vara betald senast den 19 juni 2020.

Betalning:

Ange fullständigt namn och träningsgrupp vid inbetalning till Bankgiro nr: 896-0320 Shaolin kulturcenter eller Swish-nr 1233883972.

Sanshou (散手; Sanda) 

Sanshou är ett kampsportsystem som utvecklats av den kinesiska Wushu förbundet i mitten på 1900-talet. Systemet är baserat på traditionell kinesisk kampsport där det anpassas efter att kunna användas på en begränsad yta. Sanshou passar bra i olika sammanhang, till exempel självförsvar, inom det militära och som bedömningssport. Tidigare fanns flera liknande system vilket kallades De lei tai men Wushuförbundet satte samman dessa till ett standardiserat system och kallade det Sanshou. Systemet är alltså inte en kampsportstil i sig utan de tekniker som används har plockats från traditionell Kungfu och annan kinesisk kampsport. Därefter har de satts samman till ett system som hela tiden utvecklas. Sporten utövas på en begränsad yta.

Grunderna i Sanshou är snabba slag, sparkar och snabba kast. Sporten är en fullkontaktsport där teknikerna används mot motståndaren och till skillnad från till exempel kickboxning så är även kast, svepningar, nedtagningar och armbågar tillåtna. Tävlingsaspekten i Sanshou är viktig och ofta är sparring en del av träningen för den som tränar traditionell Kungfu, just för att träna med en motståndare. Att sparra och träna med en motståndare är mycket komplext och man tränar aspekter som reaktionsförmåga, problemlösning och varje pass blir unikt då olika motståndare rör sig och arbetar med olika tekniker.

Höstterminen startar i augusti för nya och gamla medlemmar!