Genom taoistisk fasta förbättras ditt immunförsvar, ditt matsmältningssystem och din motståndskraft. Du blir också mer medveten om din kropps signaler.

Forskning visar att fasta har en mängd olika positiva effekter. I andra kulturer såsom i Kina och inom den taoistiska filosofin, har fastan spelat en stor och viktig roll under flera århundraden.

Att fasta innebär att du inte äter någon mat under en viss tidsperiod för att rensa ut och ge kroppen en nystart. Taoistisk fasta innebär att man enbart dricker vatten och att man fastar i sju, fjorton eller under 21 dagar. För att ta bort hungerkänslorna och för att du lättare ska kunna lyssna på din kropps signaler, mediterar vi och gör energihöjande övningar varje dag.

Fastan är i princip en rensning av både kropp och själ. Cellerna förnyas, åldrandeprocessen går tillbaka, självläkningen stimuleras, inflammation i kroppen minskar, vilket förebygger sjukdomar. Du får mer energi och vitalitet. Livet blir lättare på olika sätt och din kropp föryngras. Forskning kring fasta har bland annat gjorts av den japanske nobelpristagaren i medicin, Yoshinori Ohsumi.

Du kan läsa mer på  https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/fasta-en-vag-till-langre-liv

Vem kan fasta?

Personer som har allvarliga hjärt- eller njurproblem måste först konsultera mästare Shi Xingxue, för att säkerställa att det är säkert att genomföra fastan.
Alla andra som fyllt 18 år är välkomna att anmäla sig till fastan.
Fasteretreatet på Shaolin Kulturcenter pågår i sju dagar och leds av Shaolin-mästare Shi Xingxue. Varje morgon genomför han en hälsoundersökning av alla deltagarna.

Fasteprogram 7 dagar:

7 dagars Taoistisk retreat juli 2020.pdf

Fastan börjar: 17 juli, 2020 KL: 18:00
Fastan slutar: 24 juli, 2020 KL: 16:00

Pris:

Vuxen 4 000 SEK. I priset ingår 7 dagars fasta, inklusive övernattning på Shaolin Kulturcenter (ta med egen madrass och sängkläder), träning och daglig hälsoundersökning, samt specialdryck och lunch den 7:e dagen.

Begränsat antal platser! Boka din plats redan nu.

Maila in din anmälan till: info@halsovagen.nu för att säkra din plats. Tillsammans med din anmälan ska en anmälningsavgift betalas på 500 kr. Vid eventuell avbokning återbetalas inte anmälningsavgiften. Resterande avgift ska vara betald senast den 30 juni 2020. Om inte resterande avgift är betald i tid riskerar du att förlora din plats på fasta retreat.

Ange för- och efternamn, ålder, telefon, adress och aktuell hälsostatus (inklusive vilka mediciner du tar) i din anmälan.

 

Betalningssätt:

Inbetalningen till Healthhouse Norden AB. Önskas betalning via faktura kontakta oss direkt.

Plusgiro: 763523-8
Bankgiro: 0439-8129
Vänligen ange namn och ”Fasta juli 2020”.

 

Vad du kan tänka på under 7-dagarsfastan

  • Berätta i förväg ifall du har några sjukdomar eller äter medicin. Shi Xingxue kommer att hålla noggrann kontroll på dig under fasteretreatet.
  • Inga datorer är tillåtna. Om det är nödvändigt får du använda din mobiltelefon (du kan använda mobil om det verkligen behövs), däremot aldrig medan vi tränar.
  • Under fasteretreatet måste du följa mästaren Shi Xingxues läroplan och regler.
  • Du sover över på centret under hela fasteperioden.

 

Att ta med:

  • Det är viktigt att du tar med dig bekväma kläder och skor att ha på dig under våra promenader utomhus.
  • Madrass, sovsäck/ sängkläder, kudde och handdukar.
  • Termos som rymmer 1,5 liter (för utomhuspromenader).

 

Att tänka på efter fastan:

  • Du får ett matförslag på hur du bör äta under den första veckan efter fastans slut.
  • Du behöver långsamt trappa upp matintaget och känna efter vad din kropp behöver.
  • Du bör inte ha samlag under två veckors tid, eftersom kroppen behöver återhämta sig.

 

Rekommendation för hur ofta du bör fasta:

Vid allvarliga sjukdomar bör man fasta två gånger om året, annars räcker det med en gång per år. Fasta rekommenderas till alla som är över 18 år och uppåt.
Om man är under 18 år kan man fasta om man gör det tillsammans med sin vårdnadshavare (förälder).
Intentionen med fasteretreatet är att öka medvetenheten om kroppens signaler och få ökad tillgång till närvaro och vitalitet.

 

Har du frågor är du välkommen att kontakta

Shaolinmästare Shi Xingxue, telefon: 0762-34 63 35

Andra gången 7 dagars taoistisk fasteretreat - januari 2020

Första gången 7 dagars taoistisk fasteretreat - juli 2019

Recensioner

Man kände sig stolt över sig själv och stärkt som människa. Både fysiskt och psykiskt! Även om det varit väldigt jobbigt emellanåt. Så kände man att det definitivt varit mödan värt! Jag hade gått ner fem kilo i vikt. Fått finare hy och kände mig allmänt föryngrad, friskare och piggare. Det var underbart!
Jag har fått mycket mer energi och känner mig hälsosam. Jag gick ner ca 4,8 kg. 3 månader senare väger jag fortfarande 2 kg mindre, så kläderna sitter lösare. Kan absolut tänka mig att fasta igen! Tycker att konceptet med att sova över, utmana oss själva var toppen!
Det är idag en månad sedan fastan avslutades. Jag fortsatte att bara äta lätt mat, promenera , träna andning och meditation. Förändringar idag: 19/8 1. Äter ingen Levaxin ( åt 100mg) innan fastan. 2. Inga darrningar. 3. Mer självförtroende. 4. Gladare , lättare i sinnet...
Ett stort varm tack till mästare Shi Xingxue som så kärleksfult och generöst delade med oss den imponerande metoden. Och jag tackar även andra som hjälpte att ordna och få igenom den fantastiska retreat. Tack för alla tekniker vi lärde oss och som på något mirakulöst sätt tog bort hungerkänsla under sju dagar utan mat...