Vi hedrar Shi Xingxue på minnesdagen
Det är snart två år sedan vår mästare Shi Xingxue som gick bort den 15 maj 2021. Vilken stor sorg och saknad det var, och det känns fortfarande overkligt att han inte är bland oss längre.
Minnet av honom skall vi vårda, och kommer att hedra honom genom en sammankomst den 14 maj 2023 både på Shaolin Kulturcenteret och Kviberg kyrkogård.
 
 
Vem var Shi Xingxue
Shi Xingxue föddes 1970 och var uppvuxen i Kina, fostrad i Shaolin templet. Han var den 32:a generationen i Shaolin templet och fick munknamnet Xing, vilket betyder att resa. Han kände redan tidigt att hans kall var att resa, och lära sig om hur omvärlden fungerar, och samtidigt lära ut, och dela med sig av sina egna kunskaper från Shaolin templet. Han reste till över 30 olika länder för att sprida Shaolinkulturen genom att hålla träningar och delta i uppvisningar.
1997 kom Shi Xingxue till Sverige och har fram till sin bortgång, undervisat Shaolins kampkonst, meditation och erbjöd patienter akupunkturbehandlingar och spred sin livsfilosofi i Göteborg.
 
Shi Xingxue grundade Shaolin Kulturcenter
Shi Xingxue grundade Shaolin Kulturcenter 2015. Hans vision var att bygga upp en stor Shaolin familj där vi alla hjälps åt, tar hänsyn och ger respekt till varandra och vår egen hälsa.
Vi vill bevara och fortsätta att dela vår mästares filosofi. Detta kommer att uppmärksammas genom minnesdagen den 14 maj i år, och under kommande år.
 
Plats:
Shaolin kulturcenter, Lundby Hamngata 20, Göteborg
 
Datum och tid:
Den 14 maj 2023, kl.10:30
 
Program:
10:30 – Tal
10:35 – Tyst minut
10:40 – Minnesbilder och videospelning
11:10 – Fika
11:45 – Åka till Kvibergs kyrkogården och att lämna blomma och ljus
 
Anmäl dig via e-post: info@shaolinkulturcenter.se
Vänligen uppge namn och med antal personer!
 
Sista anmälningsdag är den 13 maj.
 
Varmt välkomna! 

Similar Posts